Ez az oldal egy kis baráti közösség számára van fenntartva
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Epizód #1

Go down 
SzerzőÜzenet
Daniel McKnight
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 52
Join date : 2017. Aug. 08.
Age : 28

TémanyitásTárgy: Epizód #1   Hétf. 30 Ápr. 2018 - 19:16

Magyarország
> Június 12; Vasárnap / 2022


A Magyarországi Gyomaendrőd városában Dániel ült a számítógép előtt, és egy útmutató füzetet olvasott. Ez a füzet a "NerveGear" nevű játéksisakhoz adott utasításokat. Letette az asztalra, majd bejelentkezett Skype-ra. Kristóf fenn volt. Söfi azonban sehol, mint többnyire mindig. Kicsit elgondolkozott.
"Nos, nem igazán tudom mennyire is kedveli a videójátékokat de ha már megvettem neki a sisakot és az SWTOR verzióját az új konzolhoz, akkor..." egy kicsit elmosolyodott. "... végre együtt kalandozhatunk a játékban."
Kiválasztotta Kristóf nevét a kapcsolatlistán és már írt is neki.

Dániel írta:
Helló. Még 10 perc, és élni fognak a virtuális SWTOR szerverek. Én már elkészültem a szükséges előkészületekkel, csak be kell lépni.

Kristóf írta:
Az tökéletes. Még van egy kis dolgom, de nemsokára követlek... Már kíváncsi vagyok.

Dániel írta:
Rendben. De mint tudod, ehhez az kell, hogy senki ne zavarjon meg, mert nem olyan, mint a gép előtt ülve. Nem fogod észrevenni, ha hívnak téged vagy ha csöng a mobilod.

Kristóf írta:
Pontosan ezért intézek el pár dolgot előtte

Dániel írta:
Kíváncsi vagyok, hogy Söfi is jönni fog-e. Jó lenne vele is MMO-zni. Na de ketyeg az óra. Már csak 7 perc.

Végül letelt a 7 perc, ami alatt kikapcsolta a számítógépet és írt egy SMS-t a lánynak.

Dániel írta:
Szia Söfi. Még 3 perc és élni fognak a szerverek. Én és Kristóf már elindultunk. Ne feledd, a "Darth Malgus" szerveren vagyunk.

Csatlakoztatta a sisakot a hálózathoz, majd felvette azt és az ágyra feküdt.
"Kapcsolat létrehozása!" mondta.
A rendszer röpke pár másodperc alatt végigfutott az ellenőrzéseken. Dániel egy fekete térben találta magát, mely voltaképpen olyan volt mintha az űrben lebegne: feketeség mindenfelé és a csillagok fényei. Megjelent előtte egy hologram táblázat, rajta a szerverek nevei és a státuszuk, valamint a játékosok számai. Megérintette a kívánt szerver nevét, majd megerősítette a választást. Ezután pedig a képernyő váltott és felül a két fakció jelképe volt. A jelképek alatt pedig az adott fakcióhoz tartozó karakterek. Mindenki ott volt, akit eddig megalkotott. A karakterek elrendezése mozaik beállítású volt, pont mint egy mappában a számítógépen. Bal oldalt a karakterekről egy igazolványkép, jobb oldalt pedig egymás mellett a név és a szintszám, alatta pedig a kaszt megnevezése az alkaszttal együtt. Végül pedig szintén ezalatt a jelenlegi tartózkodási hely. Mindezek mellett bal oldalt egy külön sávban, helyett kaptak az opciógombok.

Ezalatt Vasváron már dübörgött a gép. Kristóf elvégezte az utolsó ellenőrzéseket. Lehet, hogy az elmúlt évek alatt megkomolyodott egy kicsit, de most hogy egy álom kezd valóra válni, szinte gyerekes izgalommal várta mi fog történni. Kiadta a parancsszót, és a rendszer sikeresen elvégezte a csatlakozást. Hihetetlenül ijesztő volt a számára ahogy minden megszűnt körülötte, a hangok és az érzések. Ő is az üres fekete térben találta magát, majd kiválasztotta a szervert. Elé tárult a két jelkép, majd némi gondolkozás után kiválasztotta a Köztársaságot. Mindez párhuzamosan történt ahogy barátja is előkészült.

Tristan Adigard a "Mesterek Rejteke" nevű kis fogadóállomás bal leszállópadjának szélén álldogált. Levette fénykardjait a Covertech övcsatokról, majd megforgatta mindkettőt. Hihetetlen érzés volt. Csakhogy nem minden megy elsőre, és a férfi elejtette az egyik kardot ami le is esett az állomás alatti tóba.
"Baromi jó..."
A férfi nem sokat hezitált, hanem levette a karakterlapról a fegyvert, majd visszarakta és a kard megint az övön lógott.
"Nem is gondoltam volna, hogy ez beválik."
Elindult a középen álló droid felé, de ekkor kiáltást hallott. Nem messze egy játékost látott meg. Intett neki. Látta, ahogy élvezettel próbálja ki az új konzol adta lehetőségeket.
"Elképesztő, nemde?"
A játékos megismerte őt és a valódi nevén szólította. Rápillantott a feje fölött levő karakternévre: Risof Quan.
"DANI! Én vagyok az, Kristóf!" erre a mondatra Tristan emosolyodott. "Csodálatos? Nem találok szavakat."
"Tudom én azt." mondta. "Az előbb fedeztem fel egy jó kis érdekességet. Ha elvesztenéd a fegyvered, csak szereld fel ismét a karakterlapra. Ezt úgy értem, hogyha kiesne a kezedből."
"Ömm... mit is akarok? Nincs valami árus a közelben? Sose értem miért ad a játék szoknyát..." Risof kissé hülyén érezte magát.
Tristan körbenézett. Közben szeme sarkában látta, ahogy barátja az idézőjelet mutatja kezeivel és láthatóan megfeledkezett róla, hogy nem először játszik magával az SWTOR-al. Ő ezt annak tulajdonította, hogy társa eléggé izgatott az új verzió miatt és hát egyetértett vele. Jó kis buli lesz így játszani, és a lehetőségek is kitárultak. Sokkal jobban, mint azelőtt. De persze ez mégiscsak egy új verzió.
"Hát, ha minden igaz, a környezet nem változott. Így ugyanannak kell lennie, mint a számítógépes verzió esetében. Így csak be kell pattanni a taxiba és már mehetünk is."
"Remélem lehet vezetni." mondta Risof és elindult egy kicsit ráérősen.
"Ja és, még valami..."
Tristan kezébe vette a kommlinket, majd megnyomott rajta egy gombot, amin egy ház ikon volt található. Ez aktiválta a készüléket, ami előhozott egy A4 méretű hologram képernyőt. A képernyőn megjelent a Nar Shaddaa bolygón található erőd, ami Tristan tulajdonában áll.
"Képzeld el, ha én lennék Andrea." mondta nevetve Risof.
"Na az érdekes lenne ebben a kontexusban." válaszolt Tristan egy kis nevetéssel. "Vedd le az övedről a kommunikátort. A fogaskerékkel jelzett gomb hozza elő a menüt, a ház ikon pedig az SH ablakot. A kis avatar a szövegbuborékos gombbal pedig üzenetküldés egy másik játékosnak."
"Szóval eszerint már nem is kell postaládát keresgélni, ha üzenet jött."
Tristan bólintott egyet megerősítően. Risof kipróbálta az új funkciókat és tetszett neki. Viszont egy árva kredit sem volt nála.
"Egy pillanat, csak eladom ezt a gyógypakkot, hogy legyen némi pénz nálam."
Odament a közelben álló orvosdroidhoz. A droid megszólalt.
"Kérem nevezze meg a sérüléseit." mondta a droid.
Risof számára megjelent két hologramképernyő. Egyik a droidhoz tartozott, másik a saját leltára volt. Megérintette a gyógypakk ikonját, ami két opciót hozott elő: eladás / eldobás. Eladta és megkapta a 20 kreditet. Ellépett a droidtól.
"Köszönöm, hogy elláthattam Önt. Visszatérhet a feladataihoz."
Ezután odamentek a taxi platformon álló droidhoz.
"Nevezze meg az úticélját."
Mindketten kiválasztották a Kiképzőtér taxiállomását és már úton is voltak. Ahogy kiszálltak, Tristan előre ment. A megszokott látvány tárult elé, ahogy a Húsrablók a Kiképzőtér kis állomását ostromolják és az NJK Jedi Őrszemek pedig visszaverik őket.
"Nos Tristan. Ideje leverni a Húsrablókat!" jelentette ki magabiztosan. "De vajon fáj, ha találat ér?"
Tristan kivonta fénykardjait.
"Hát a valóéletben sem kellemes, de ez csak egy játék."
"Én nem úgy gondolom. Mindent látok, érzek a kezeimmel. A pisztolyom anyagát is."
Tristan átszaltózott a korlát felett, hibálatlan talpraérkezéssel és már futott is az egyik felé. A Húsrabló észrevette őt, fegyvert rántott és már lőtt is. Ki akarta védeni az energiasugarat, de nem sikerült és vállon találta. A nyaláb nem okozott különösebb fájdalmat, csak egy sima tűszúrást érzett. Viszont egy pillanatra megtántorodott ettől és nyögött egyet. Közelért hozzá és a lény elővette vibrokardját. Kardvívás jött, ami igen rövid volt. Tristan elhajolt egy csapás elől, kivédett egy újat fénykarddal, majd gyorsan a lény mögé ugrott. Ezután pedig nullára csökkentette a Húsrabló életcsíkját egy ollószerű vágással.
"Elképesztő, ahogy leszerelted! Most én jövök."
Risof előrerohant és kezébe kapta a pisztolyt. Mielőtt egyáltalán támadhatott volna, a Húsrabló a földre taszította őt egyetlen vibrokard csapással.
"Egy kicsit sok ez nekem." kiáltotta oda Tristan-nak.
"Ne csak a fegyvert használd!"
Tristan Erő-lökést akart alkalmazni, hogy segítsen barátján, de nem történt semmi.
"Oké, ezt még gyakorolni kell." jegyezte meg.
Megforgatta duplakardját és már futott is a Húsrabló felé. Risof ezalatt tüzelt ugyan, de körbevette még három Húsrabló.
"Azt már nem!"
Tristan előre lendítette bal kezét és egy Húsrabló több métert repült, nulla életpontra csökkenve még a levegőben. Aztán pedig koncentrált, és megpördülve előre vitte a lendület, miközben leírt három teljes kört a tengelye körül. Mindhárom Húsrabló életcsíkja nullára csökkent.
"Na barátom, ez aztán pengetánc a javából."
"Felfogadlak testőrnek, rendben?" kérdezte Risof nevetve.
Tristan is elnevette magát és beleegyezett.
"100 kredit / óra. Ennyit kérek fizetségnek."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://privatefrpg.hungarianforum.com
 
Epizód #1
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Privát FRPG :: SWTOR - VR :: Évad #1-
Ugrás: